Slitesterke tekstiler til alle formål

Fokus på kvalitet, estetikk og funksjonalitet

Nøye utvalgte tekstiler

Tekstilene er nøye valgt ut fra kvalitet, estetikk og funksjonalitet. Vi har stort fokus på designdetaljer, robuste ytelsesegenskaper som gir motstand mot matthet og nedbrytning fra sollys og kjemisk eksponering. Vi overlater ingenting til tilfeldighetene når det kommer til våre tekstiler.

De beste tekstilprodusenter

Vi samarbeider med de beste produsenter innen kalesjer, havnepresseninger, solskydd, puter, møbler og klær. Kvalitetsprodusenter fra Norge, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Thailand og USA.

Bruksområder

Marine

Maritime materialer er valgt av Brandpark for å kombinere langvarig kunnskap i forhold til solbeskyttelse og utendørstekstiler med de spesielle kravene fra den maritim næring. SFC-belegget som benyttes gjør tekstilene smuss-, fett- og oljeavvisende. I tillegg er de soppdrepende, absorberer knapt vann, tørker raskere og er mer holdbare.

Svært robust og ekstremt værbestandig materialer laget av UV-bestandig og pustende stoff er viktig for lang levetid. Du trenger ikke å inngå kompromisser med de valgte stoffene våre.

Båtkalesje

Det er uten tvil tekstilene på båtkalesjer som må tåle mest. Da kalesjen er stadig utsatt for vind og vær, er det ikke rom for kompromisser i kvalitet her. Høyteknologiske fibre i stoffet sørger for robuste, langvarige og pustende materialer som er perfekt for sjøen.

Dimensjonalt stabil

Dimensjonal stabilitet og vedvarende tøyningsevne forhindrer dannelse av vannlommer.

Værbestandig

Foruten saltvann er utfordringene for tekstiler som brukes på åpent hav ekstreme. Våre tekstiler er utstyrt for å takle både sterk vind, mye regn, blandet med sterkt solskinn.

Vinterpresenning

En vinterpresenning skal være konstruert for å gi god beskyttelse gjennom hele vintersesongen. Regn, vind, snø og is bør ikke etterlate noen varige merker dersom du har riktig presenning. Kvalitet og holdbarhet er forutsetninger.

Konsolltrekk

For å beskytte viktige elektroniske og mekaniske deler, er det en forutsetning at trekkene holder fuktighet utenfor. Våre anbefalte stoffer er definitivt det riktige valget for dette kravet.

Utendørstekstiler

Vi har en fargepalett med 36 klassiske og varme trendfarger som vil gi ditt uteområde et eksklusivt uttrykk som oser kvalitet. Takket være den spesielle prosessen hvor varpen består av 36 tråder, har stoffene tettvevde varp- og vefttråder. Dette gjør at stoffene blir mer flekkbestandige og tåler regn lettere.

Silken

Sue som leder av avdelingen «syralt» kommer fra Surin, nord-øst i Thailand. Dette området har den beste silken i verden og er kjent for sin silkeproduksjon - fra produksjon og foring av larvene, til ferdig silketråd og vevde materialer. Å handveve en meter med silke tar ca. en uke.

Når silkelarven har fetet seg opp starter forvandlingen til sommerfugl der larven spinner en kokong. Disse trådene har unike egenskaper på grunn av klimaet larven lever i - med kalde netter og varme dager. Silkelarven er som andre skapninger avhengig av en jevn kroppstemperatur.

Utover at silken er svært behagelig mot huden, har den en avkjølende og varmende effekt ved ulike behov. Silke som er helt uten kunstige kjemiske tilsetninger har også en unik evne til å holde seg fri for bakterier og støv.

Silke fås i flere varianter og tykkelser

Tykkelsen på materialet beror på tykkelsen av tråden og antall oppspente linjer. Vi tilbyr silke i flere varianter som er farget med naturlige fargestoffer uten kunstige kjemiske tilsetninger.